Fructe care iti mentin frumusetea naturala

luni, 23 martie 2009
Este visul fiecarei femei sa aiba o piele sanatoasa si ferma. Un prim pas in mentinerea acestor aspecte este regimul alimentar pe care-l adopti. Iar secretul unei ingrijiri complete se gaseste in puterea fructelor.
Incepe de astazi sa incluzi diverse fructe in dieta ta zilnica si beneficiile nu vor intarzia sa apara. Acestea au proprietatea de a hrani organismul atat in interior, cat si in exterior. Continutul bogat in vitamine, acizi si enzime a fiecarui fruct in parte te poate ajuta sa-ti mentii fermitatea pielii, stralucirea si vitalitatea parului, catifelarea buzelor si ochii mereu odihniti.

Descopera caracteristicile urmatoarelor fructe, precum si minunile pe care le pot exercita asupra organismului tau.

Merele
Curata si catifeleaza pielea: merele au fost vestite secole de-a randul pentru capacitatea de a vindeca diferitele probleme ale tenului. Adauga o cana de suc de mere in apa din cada pentru a te bucura de o curatare si o catifelare a pielii.

Improspateaza respiratia: pentru o respiratie proaspata, sucul de mere este o alternativa excelenta.

Inlatura matreata: daca ai probleme cu matreata, poti sa apelezi cu incredere la sucul de mere. Imediat dupa samponare, clateste-ti parul cu el.

Reduc cearcanele si pungile de sub ochi: amesteca 2 linguri de piure de mere cu un cartof copt si pisat. Intinde-te, aplica aceasta compozitie peste ochi si acopera cu o batista umezita in prealabil. Lasa sa actioneze timp de 10-20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta.

Hranesc si exfoliaza delicat tenul: combina 1/4 mar decojit si copt cu 1 lingura de ovaz, 1 lingura de smantana si una de miere de albine. Aplica aceasta mixtura pe fata curata, maseaza delicat si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Apoi indeparteaza cu apa calduta.

Lamaile
Atenueaza petele rosii ale pielii: foloseste cu incredere felii de lamaie pentru a calma pielea si a atenua petele rosii (se aplica si pentru calcai si coate).

Energizeaza: adauga zeama de lamaie in apa din cada si vei pastra senzatia de prospetime pe tot parcursul zilei. De asemenea, zeama de lamaie poate fi amestecata cu balsamul sau samponul folosit.

Exfoliaza si curata tenul: in combinatie cu 1/4 cana sare de mare se aplica pe fata si se maseaza usor. Este foarte important sa se evite zona ochilor. Indeparteaza solutia cu apa calduta.

Bananele
Hidrateaza pielea si parul: datorita continutul bogat de proteine si grasimi naturale este potrivita pentru orice tip de ten. Continutul de magneziu, potasiu, fier, zinc, iod, vitamina A, E, F si B9 (acid folic) ofera o hidratare profunda. Piseaza o banana si aplica mixtura pe fata timp de 15 minute, dupa care clateste din abundenta cu apa calduta. Ca balsam pentru par amesteca o banana pisata cu 1-2 lingurite de miere de albine.

Atenueaza ridurile: amesteca 1 banana cu 2 linguri de smantana groasa, 1 lingura de miere de albine, 1 lingura faina de ovaz si apa minerala. Aplica aceasta pasta pe tenul curatat in prealabil, inclusiv pe zona de sub ochi si pe gat si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Apoi indeparteaza cu ajutorul unei dischete demachiante imbibata cu apa minerala.

Ananasul
Catifeleaza si revigoreaza pielea: foloseste o felie de ananas pe post de exfoliant pentru intregul corp.

Papaya
Improspateaza pielea: datorita continutului bogat in enzime naturale este considerat cel mai potrivit tratament pentru curatarea pielii. Maseaza-ti corpul o data pe luna cu o pasta facuta cu papaya pisata si 3 linguri gel de aloe vera. Timpul de actiune necesar este de 5 minute, dupa care clateste cu apa din abundenta. Foarte important: nu aplica aceasta mixtura pe fata si evita zonele sensibile.

Piersicile
Potrivite pentru pielea uscata: amesteca miezul unei piersici cu 1 lingura de iaurt si aplica aceasta compozitie pe fata. Dupa 15 minute, clateste cu apa rece.

Tonifica pielea: daca ai pielea grasa amesteca 1 piersica foarte bine coapta decojita cu 1 albus de ou si aplica aceasta compozitie, lasandu-i ca timp de actiune 30 de minute. Clateste cu apa calduta.

Capsunele
Calmeaza tenul: datorita continutului bogat in acid salicilic (ingredient des folosit in compozitia in cremele antiacneice din comert) constituie tratamentul cel mai potrivit daca te confrunti cu diverse probleme ale tenului. Amesteca 1/2 cana de capsune proaspete cu o lingura de smantana si aplica acest tratament o data pe saptamana.

Albesc dintii si improspateaza respiratia: consuma-le cu incredere pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii tale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu