Rostopasca

luni, 23 martie 2009
Rostopasca Chelidonium majus L.(Fam.Papaveraceae)

Planta mai este cunoscuta si sub denumirile de: calce mare, crucea voinicului, iarba de negi, negelarita, pleoscanita, iarba randunelii.

Produsul de planta folosit. In scopuri medicinale se foloseste toata planta.

Actiune si putere de vindecare la centrii energetici si canalele de energie: -Rostopasca prezinta efect foarte puternic de vindecare la centrii energetici: mooladhara(s), nabhi(s,c, d), vishuddi(s,c,d), ajna(s,c,d) si efect bun la chakrele: swadisthan(s,c,d), vid(s,c,d) si anahat(s, c,d).

Pentru tratament, Rostopasca se va utiliza sub forma de ceai infuzie in cantitate de o jumatate de lingurita la 200 ml. de apa. Se ia cate o lingura la 3 ore, echivalentul unei doze pentru o zi. In caz de dureri, cantitatea se repeta a doua zi. Nu se supradozeaza intrucat provoaca intoxicatii.

Zone de crestere. Rostopasca se dezvolta pe soluri usoare, chiar nisipuri. Se intalneste din zona de campie pana in cea montana.

2 comentarii:

clement108 spunea...

Buna ziua

Daca tot ati copiat cuvant cu cuvant de pe site-ul http://plantemedicinale.felicitari-virtuale.ro de ce nu aveti onoarea sa postati si sursa de unde ati copiat si sa nu va dati drept autorul acestor posturi.

Emil Clement Cirdan

anyela spunea...

Mie nu mi se pare copiat. Cred mai degraba ca vrei sa-ti faci reclama la site.

Trimiteți un comentariu