Revigorarea tenului

luni, 23 martie 2009
Demachiant din lapte proaspăt şi ouă

Ingredientele ce stau la baza acestui lapte demachiant sunt: o cană de apă, o lingură cu miere de albine, 120 ml de lapte proaspăt, un gălbenuş de ou şi 40 de picături de tinctură de muşeţel.
Se pune apa la încălzit iar când s-a înfierbântat bine se adaugă mierea şi se amestecă pentru ca mierea să se dizolve. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă laptele, gălbenuşul de ou şi tinctura de muşeţel. Se amestecă bine, se varsă într-o sticlă şi se păstrează la rece. Cu soluţia astfel obţinută se curăţă faţa seara, cu un tampon de vată, după ce s-a spălat faţa cu apă şi săpun, şi dimineaţa, înainte de aplicarea machiajului.

Mască cu lapte şi untdelemn pentru un ten uscat şi iritat

Se ia o lingură de lapte praf, o lingură de ulei de măsline, migdale sau nuci. Se amestecă laptele praf cu untdelemnul, separat se încălzeşte puţină apă, din care se ia atâta cât poate ajuta ca, compoziţia să devină spumoasă. Cu ajutorul unei pensule late se aplică amestecul pe gâtul şi obrazul bine curăţate înainte, sau după baie. După 20 de minute, se clăteşte faţa cu apă călduţă din abundenţă.

Mască pentru un ten gras

Se amestecă o lingură de brânză de vaci, o lingură cu miere de albine, două linguri de lapte proaspăt, o lingură cu suc de lămâie. După ce s-a pregătit amestecul şi a devenit ca o cremă se întinde pe obrazul şi pe gâtul bine curăţate în prealabil. Porţiunile din jurul ochilor se evită. După 10 minute, se clăteşte faţa cu apă din abundenţă, iar la final cu puţină apă minerală, de la temperatura camerei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu